четвртак, 20. јун 2013.

ГЛОБАЛНИ СУКОБ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ ЈЕ УВЕК СУКОБ - ПРЕКО ПОСРЕДНИКА




Глобални сукоб Русије и Америке евидентно је увек сукоб - преко посредника. Није важно да ли се губи или побеђује, важно је и главно питање јесте да ли се то исплати. Немојмо заборавити да сврставање Хезболаха на страну Асада, а Хезболах је организација чији чланови делују на територијама свих муслиманских земаља, изузетно брине Израел. У осталом, Сирија о томе много не размишља, јер је према Израелу лоцирала велики број ракета 220мм и 302мм чији је домет 300 километара. Поред тога Сирија поседује и иранске пројектиле Фатех домета до 250км а чија је бојева глава од 500кг. У таквом евентуалном сукобу и једна и друга земља би биле разорене,а питање је за кога и колика би то корист била. Америчко упориште, дакле Израел, као такав не би представљао за САД никакав плус и била би изгубљена важна стратешка тачка али само док је све мирно и одатле се може претњама и уценама утицати на суседне земље.
Интересантан а не занемарљив детаљ у свему овоме је Турска. Економси изузетно јака и напредна земља, али недовољно, као што рекосмо, кооперантна када су у питању циљеви Сједињених Америчких Држава у том делу света. А оних 600 стабала на тргу и хиљаде демонстраната, нажалост до јуче водеће силе у свету, није прерасло у револуцију којом би био свргнут Ердоган. А и кад би се то догодило, велико је питање да ли би или не његов наследник наставио са политиком Турске коју ова земља спроводи на суседне. Онда се опет враћамо на почетак где се све своди на то исплати ли се или не предузети тако радикалне потезе а да корист не буде никаква!

среда, 19. јун 2013.

НЕМАЧКИ ФАЛСИФИКАТ




Чувени зеолит за који се зна да упија све отрове из тела и да их потпуно деконтаминира, извози се у Немачку из Србије и врло скупо продаје. 
Међутим, оно што је интересантно је то што га Немци тамо пакују а на амбалажи пише "Made in Croatia".
И сад ви од Немачке владе очекујете позитивно мишљење и датум за придруживање Европској Унији!

среда, 5. јун 2013.

What is Happenning in Istanbul?

Успешан сценарио не треба мењати!
Пошто Турска није показала довољно воље да сарађује са Америком а у односу на Сирију, мора бити кажњена!
Као једна од најуспешнијих земаља муслиманског света - у економском смислу бележи само позитивне резултате, а нема нафту као рецимо Саудијска Арабија и при том се њена огромна жеља да буде примљена у ЕУ никада неће испунити јер је у том, економском смислу јача од бар четири петине такозваних напредних европских земаља, то јој је судбина Ирака, Либије, Египта итд, итд. неминовна. Нормално, измисли се, у основи, један безначајан разлог - изградња тржног центра, па се уз помоћ бивших пријатеља и савезника потпале масе како нема довољно људских права, слобода, демократије и бла, бла, бла и онда то ескалира у промену власти и налажење нове гарнитуре која ће сутра кренути на Сирију, у рат у ком ће поред Сиријаца гинути турски младићи.

Е сад, где је ту грешка?!
Фронт муслиманских земаља све је већи и већи, не треба заборавити да само Турска има 80 милиона становника, да је одлично наоружана и да ће у једном моменту муслимански свет и без Ал Каиде рећи: "ДОСТА ЈЕ БИЛО!" 




понедељак, 3. јун 2013.

СРЕБРЕНИЦА ... ЗЕОЛИТ

Интересантна је ствар која се десила у Сребреници. Ако изоставимо све догађаје од почетка рата па до оног: јесте геноцид-није геноцид; јесу побијени Муслимани у бици или нису; јесу побијени као заробљеници или нису, неизоставни елемент Сребренице је да је она била заштићена зона. Нормално, ту заштиту су обезбеђивале холандске НАТО снаге. За време обезбеђивања није требало да пусте никога ни напоље а ни унутра, у ту зону, у смислу ратних операција. Прво су хладно пуштали муслиманске паравојне формације да несметано излазе из Сребренице и делују по српским селима онако како су деловале. А онда су пустили српске снаге да уђу у Сребреницу и делују онако како су деловале. Као неми посматрачи чини се да није требало тамо ни да буду. Али су били!
Према најновијим америчко-руским сазнањима борба за Сререницу одвијала се управо око једног од најбогатијих налазишта зеолита на свету, а који се налази на широј територији овог града. Оно је сада у поседу Републике Српске. А то, да ли је Младић крив или није потпуно је небитна ствар за оне који су целу ову ујудурму режирали. Изгледа да је њима било најважније да налазишта остану у рукама Срба, јер муслиманске државе које праве или већ имају атомску бомбу, нормално и атомске реакторе, са тако огромном количином зеолита врло лако би могле да санирају сваку штету на својим постројењима у случају напада на њих. 


ЗЕОЛИТ