недеља, 23. фебруар 2014.

ФАЛСИФИКОВАЊЕ ИСТОРИЈЕ ...


Римски џелат, егзекутор Понтије Пилат, разапео је сина Божијег на крст и потом ритуално "опрао руке" од свете крви богочовека, јудејског краља Исуса Назарећанина.
Фалсификатори историје, уз помоћ својих фарисеја, приписали су злочин над злочинима Јеврејима. Али! Постоје оправдане сумње да је оригинал Светог писма сакривен у једном од неприступачних трезора наших латинских комшија, у граду који лежи на "седам брегова", а да је оно што читамо само вешт фалсификат.
Заиста, има ли икакве логике у невероватној јеврејској издаји свог дочеканог Месије и у узвицима Понтију Пилату: "Пусти Вараву. Разапни Христа"?!
Варава (Бараба), убица и лопов, спасава главу, а Христ који је вернима и невернима враћао вид и дизао их из мртвих - бива осуђен на најстравичнију смрт.
Зар узвици: "Разапни га" и "Крв његова на нас и нашу децу" нису могли бити хорски гласови римских легионара?

И на сопственој кожи осећамо моћ поткупљивања и фалсификата. Савремени кербери "морала" и "правде" својим безочним лажима надјачали су глас космичке истине. Данашњи фарисеји, ковачи лажног новца и чувари светског монетарног Храма - окомили су се на хришћане православце. Медијско "прање руку" од злочина које чине и у којима су саучесници неће их, ипак, спасти од обећаног Страшног суда!
Ко је уништио остатке културе древних Маја и Инка? Ко је уништио етрурско писмо? Чији је изум злогласна Инквизиција, чији је задатак био да из уста мучених отима знање, које је помно бележено и складиштено у тајним подземним ходницима "града на седам брегова"? Која то вера врши откуп свих земаљских грехова и то, срећом, једина на планети?
Исус Назарећанин најстрашније се замерио Римским легионарима када је мотком разнео тезге дванаест зеленаша и превараната. Свети јерусалимски храм Римљани су опоганили претворивши га у прљави трезор, оновременски ММФ. Незаборавне су зато Исусове речи упућене гувернеру: "Ви сте као гробница: споља окречени у бело, а унутра су само кости!"

Непуне две хиљаде година касније историја се у бројним детаљима неумољиво понавља. Крст, симбол материје, земље и страдања, овог пута је намењен читавом једном народу!
Понтије Пилат, заслепљен мржњом и бесом, учинио је почетничку грешку: да је разапетог Христа оставио на земљи не би се никада успоставила вертикална комуникација са свевидећим Богом!

Нема коментара:

Постави коментар