уторак, 15. април 2014.

СУНОВРАТ ЈЕ ПОЧЕО ОДАВНО...

Лажне златне полуге из Форт Нокса 


Кинези су 2009. године добили испоруку златних полуга из Форт Нокса. Како следује, кад је пошиљка стигла, кинеска влада је наложила проверу како би им се испитала чистоћа и тежина. Стандардна процедура је да се полуга избуши на четири места како би се урадиле анализе. Али, полуге су биле лажне! Језгро је било од волфрама - метала чија је тежина приближно иста тежини и густини злата а биле су само позлаћене са два микронска слоја правог злата. Без дилеме, ове златне полуге су настале у САД, што се види по ознакама и серијским бројевима. Реч је о количини између 5.600 и 5.700 златних полуга. Даље истражујући, Кинези су дошли до следећег закључка који је саопштен јавности:
- у време председника Била Клинтона произведено је између 1,3 и 1,5 милиона полуга волфрама;
- око 640.000 комада ових „лажњака“ је пресвучено златом и послато у Форт Нокс, где се чувају златне резерве САД. Остатак је такође пресвучен златом и пуштен на светско тржиште злата, па је немогуће да је то извела „нека група фалсификатора“, већ је реч о озбиљном државном подухвату.

После скандала са Кином не може бити реч о случајности. САД су произвеле лажно злато вредно 600 милијарди долара, те су га, варајући партнере широм света, покушале продати.
Производња лажних златних полуга је присутна широм света већ годинама али је мало вероватно да ће иницијатор овог подухвата икада бити откривен или изведен пред лице правде. У међувремену, свет тек почиње да схвата да је велики део националних резерви злата вероватно лажан.

Ово је још једна у низу прича о пропасти Америке и капитализма - пропасти која се темељи на похлепи, обманама и превари.



Извор: http://coto2.wordpress.com


Нема коментара:

Постави коментар