понедељак, 5. новембар 2012.

Стварност или фикција ?!

Војни извештаји Сједињених Америчких Држава, после потписивања кумановског споразума, тврдили су да је уништен огроман број тенкова, тешког наоружања и свега осталог што је српска војска имала на Косову. Њихово изненађење било је изузетно велико и непријатно када су српске снаге у километарским колонама напуштале (привремено) Косово, управо у тим тенковима које су они "уништили".  Убрзо затим Пентагон је у тајном извештају навео да је уништено 11 тенкова, 6 самоходних возила и занемарљива количина артиљеријског оружја.
Квислиншка влада, не зна се за коју суму добијену од Американаца, омогућила је истим да ипак униште комплетно српско тешко, средње и лако наоружање. Како?
Железара у Смедереву била је процењена на 280 милиона долара. На расписаном тендеру добили су је Американци за мизерних 6 милиона долара. Оснива се заједничка компанија Ју Ес Стил и тог момента почиње уништавање српског наоружања, тј. разоружавања српске војске. Тенкови, тешко наоружање и самохотке секу се и као старо гвожђе и челик шаљу у железару на претапање и као готов полупроизвод у Сједињене Америчке Државе. Пошто је комплетан посао "обављен" америчка компанија објављује да услед кризе обуставља рад у железари и напушта Србију. Дакле, оно што Американцима није успело у рату за Косово, успело им је у миру уз солидан профит који је припадао компанији, а српским радницима, ето, био је обезбеђен посао у тих неколико година.
Где је овде поента?!
Поента је у томе што у железару ускоро улази једна руска корпорација која ће се бавити управо прерадом и ливењем челика за руске тенкове и тешко наоружање. Логично је очекивати да се комплетирани тенкови лоцирају у Србији а где ће, евентуално, бити употребљени тема је за размишљање!

Нема коментара:

Постави коментар